tiistai 1. heinäkuuta 2014

Pohdintoja

Näin sitä ihminen viisastuu päivä päivältä. Nyt tiedän, että eläinsuojan kanoille ja parille vuohelle saa rakentaa. Sen tulee sijaita vähintään 50 metrin päässä naapurin asuintalosta tai oleskelupihasta, siihen tarvitaan naapurin suostumus, lannan käsittelystä tulee tehdä selvitys ja kunnan maatalouspuolelle ilmoitus. Rakennusluvan osalta toimitaan samoin kuin muidenkin talousrakennusten kohdalla. Selvä pyy.

Tiedän myös, että pohjavesialueella sijaitsevalla tontillamme on mustat jätevedet tuupattava umpisäiliöön ja harmaat vedet joko umpisäiliöön, maasuodattamoon tai muuhun vastaavaan puhdistamoon. No tämäkös sitten aiheuttaakin pohdintoja ja harmaita hiuksia! Pikaisten laskutoimitusten mukaan kolmihenkinen perhe tuottaa jätevettä vuodessa noin 100 kuutiota. Tässä arviossa on oletettu seuraavat seikat:

- 5 minuutin suihku päivittäin per nassu
- yksi koneellinen tiskiä ja pyykkiä per päivä
- vettä säästävä wc-pönttö

Jos jollain lukijoista sattuu olemaan kokemusta erilaisista toteutuksista ja mielipiteistä näihin jätevesiasioihin liittyen, niin kaikkia kommentteja otetaan vastaan. Toki pääasiallinen pohdintokaveri on LVI-suunnittelijamme, mutta käyttökokemuksiakin olisi kiva kuulla. Maasuodattamosta olen lukenut enemmän negatiivisia kuin positiivisia kommentteja, joten se ainakin lähtökohtaisesti arvelluttaa. Puhdistamon käyttämä sähkö ja kemikaalit vs. investointikulut ja huollon tarvei eivät nekään oikein houkuta... Ollaankin siis jopa pohdittu erilaisia tapoja yksinkertaisesti vain säästää vettä, jotta umpisäiliön tyhjennyskerrat saisi mahdollisimman alas ja järjestelmän kokonaisuudessaan järkeväksi. Mutta onnistuuko se? Onko vaihtoehtoja tarpeeksi?

Hmmm...

Tällä viikolla käydään niittohommissa ja iskemässä niitä selkeämpiä tolppia talon ja piharakennuksen nurkkiin. Ehkäpä saan siis jopa pienimuotoista kuvamateriaali aikaiseksi pitkästä aikaa. En malta odottaa, että saan jotain kuvia talosta, jotta saisi vähän blogin yleisilmettä muutettua. Vaan taitavat olla Vehasen väet lomilla kun ei ole kuvista vielä mitään kuulunut. Noh, eipä ne olekaan se aikataulun jarruttaja tässä. Jarrut ovat ihan muualla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti