torstai 26. kesäkuuta 2014

Operaatio kanala

Tässä on nyt tämmöinen pieni jumitusvaihe käynnissä. Pitäisi löytää asemapiirustukselle tekijä, kokoustaa mestarin kanssa, etsiä joku maanrakennuksesta ymmärtävä taho, potkia rakennusvalvonnasta vastauksia pihalle jne. jne. Sekava ajanhetki.

Olen jo tontin ostosta asti (tai vuosiahan minä niistä kotkoista olen jo höpissyt) havitellut meille pienimuotoista kanalaa. Nyt tuo kanala-ajatus on laajentunut myös pariin vuoheen. Vaan kun Sipoon rakennusjärjestyksessä sanotaan, että alle 2 ha tontille ei saa rakentaa hevostallia tai muuta vastaavaa eläinsuojaa. Mitä tuo muu vastaava eläinsuoja tarkoittaa? Rakennusvalvonta vissiin lomailee kun sieltä ei kukaan vastaa... Olisi kiva tietää mitä kaikkea pari vuohi aiheuttaa ja mitä ylimääräisiä papereita vaaditaan vai onko vuohittelu ylipäätään mahdollista meidän läntillä. 5-6 tirpan kanalan nyt kuitenkin luulisi onnistuvan mutkitta.

Ja tämä eläinjuttu nyt sitten hidastaa hommia, kun en tiedä miten monesta talousrakennuksesta lupakuvat tarvitaan. Onko muuten hippasen höhlää, että kaikista (siis KAIKISTA) piharakennuksista pitää olla lupakuvina julkisivukuvat, pohjakuvat ja leikkauskuvat? Hippasen olen hirnunut meidän puuliiterin pohjakuvalle, jotta pitäisikö oikein arkkitehdillä teettää...
Mutta jotain pieniä juttuja on sentäs saatu tehtyäkin. Nimittäin maaperätutkimus tuli tilattua, joskin siihenkin on aikaa vielä vajaat pari viikkoa. Ennen sitä pitäisi käydä heinikosta etsimässä kevättalvella asettelemamme talon nurkkamerkit ja pistää vähän korkeammat ja paremmin näkyvät merkit maahan. Lisäksi ajattelin jollain lippusiimavirityksellä rajata kulkutien, jottei kukaan työmies omine päineen mene suhaamaan keskelle meidän niittyä. Ainakaan nyt kun ei vielä olisi tiedossa, että sille pitäisi tehdä mitään... Se on sitten eri asia, jos vesien johtamisen takia pitää siihenkin kaivella jotain, mutta koitetaan nyt kuitenkin välttää sitä viimeiseen asti.

Hirmuisen hitaasti vain tuntuvat asiat nyt etenevän. Meinaa pikkuisen turhauttaa kun katselee kalenteria. Syksyllä olisi vielä kiva ehtiä pistää kaivurilla maatyöt kuntoon ennen routimisia ja hyvällä tuurilla vielä perustuksetkin valmiiksi. Huoh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti