tiistai 15. elokuuta 2017

Kattohommia - Osa 2

Eilen ja tänään on aloiteltu päärakennuksen kattoa. Ensin ukot pistivät etuterassin ruodelaudat paikoilleen ja tänään aloitettiin piiputtoman lappeen kanssa työskentely. Itse tupsahdin raksalle vasta iltapäivästä, jolloin otsalaudat olivat jo paikoillaan ja räystäslistaa alettiin linjalankailemaan paikoilleen. Mutta taasen raporttia kuvien kera!

Ei saisi ääneen sanoa, mutta sanon silti... Kävipä meillä tuuri näiden säiden kanssa! Sittenkin saatiin tähän kesään vähän poutapäiviä peräjälkeen kattohommia varten. :) Auringosta naatiskeli myös minimaalinen vieras, joka esti emännän maalaustouhut lepotaukonsa ajan.

Tällainen käytöstä poistettu ovi käytiin noukkimassa matkaan. Vähän tuo on kosteutta saanut pintaansa, muttei mitään, mitä pieni kunnostus ei hoitaisi. Tästä askarrellaan ovi meidän askarteluhuoneen ja teknisen tilan väliin. Parempi olla ulko-ovi, niin tohtii pitää teknisessä tilassa matalampaa lämpötilaa, ja toisaalta ilmanvaihto on suunniteltu niin, ettei tilojen välillä ovea olisi lainkaan. Vaan kun myöhemmässä vaiheessa putkarin ehdotuksesta päätettiin tehdä tekniseen tilaan vessa, oli myös järkevää lisätä ovi sinne suoraan askarteluhuoneesta (isännän studiosta/vierashuoneesta/ties mistä). Tämä siis tätä säästölinjaa ja vanhan hyötykäyttöä. :)

Itse olen maalaillua otsalautoja aina vain ja edelleen...

Kattotoimitukseen kyllä kuului jos mitä roipetta. Vaikka itse olin toki listat käynyt melko tarkkaankin läpi, niin silti piti vähän tutkailla mitä kaikkea sitä nyt oikeastaan tontille tupsahtikaan. On se aikamoinen palapeli tuo lukkosaumakatto, ja silti aika simppeli setti.

Ja tosiaan, tässä nyt on ensimmäinen pelti hilattuna erkkerin katolle odottelemaan asennusta. Toisesta blogista vakoilin, että pellit on helpoin nostaa narujen ja parin pitkän laudan avulla pontistaan katolle. Ja kyllähän se aika näpsästi niin onnistui. Ja vaikka ohkaista peltiä onkin, niin ei nyt ihan letkuimmasta päästä lisäjäykisteineen ja taitoksineen... Onneksi.

Ensimmäisen pellin asemointi oli oma hommansa. Suoraa kulmaa mittailtiin jos millä konstilla, kunnes isäntä oli tyytyväinen linjaukseen. Tästä on huomenna hyvä jatkaa lätkimällä peltiä toisensa perään. Eiköhän se siitä aika hyvälle mallille tämä ensimmäinen lape huomenna jo tule. 31,5 peltiä siihen tulee kaikiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti