torstai 16. tammikuuta 2014

Kauppakirjat allekirjoitettu

No nyt se on sitten meidän pläntti! Jeee! Alkuviikosta viedään lainhuuto- ja kiinnityshakemukset maanmittaustoimistoon. Käytiin tänään tontilla katselemassa miltä paikka näyttää pienen lumikerroksen ja kirkkaan taivaan alla. Kivalta! Oli minulla kamerakin mukana ja räpsin lukuisia kuvia. Vaan kun kotio pääsin, niin huomasin, ettei siinä hiivatissa ollutkaan muistikorttia... Huoh. Taidanpa poiketa huomenna reissuillani taas tontilla, josko tällä kertaa saisi kuvia talteenkin ja tänne näytille.

Lähestyimme varovasti myös edellisen projektimme rakennusmestaria, mutta saas nähdä... Kovasti hän viimeksi vannoi, ettei enää uusia projekteja ottaisi (Me oltiin niin työläitä!). Alkusyksystä vähän varovasti jo utelimme, eikä se enää ollut ehdoton ei. Pitää pistää tuo isäntä soittamaan lupsakka puhelu. :D Maanmainio mestari... Toivottavasti lähtee projektiin mukaan!

Meidän sydän on tosiaan lämmennyt viimeisten vuosien aikana hirrelle. Sekä vanhoille että uusille. Ja tässä tilanteessa nyt siis uutta hirsitaloa lähdemme pykäämään. Talousrajoitteiden takia emme voi toteuttaa ihan sitä mitä haluaisimme, mutta aika lähelle kuitenkin. Yksipuisesta veistohirrestä saamme vain haaveilla... Lamellilla mennään, mutta eiköhän tuo meille kelpaa. Parempi se silti on kuin muovipussi, jonka sisällä tällä erää vielä elelemme. Tiedän tiedän... Ei niissä ole mitään vikaa. Mutta se periaate... :D Nämä ovat tällaisia vakaumushommia.

Tässä on jo jonkun aikaa pyöritelty erilaisia pohjasuunnitelmia. On mietitty huoneiden lukumäärää ja mitä oikeasti tarvitaan ja mitä ei. Lopulta Hongan mallistosta löytyi talo, joka mielestämme istuu kuin nakutettu uudelle tontille, ja on lisäksi aivan ihana. Toki siihen tulee pieniä muutoksia, mutta eihän se nyt olisikaan meidän koti, jos se olisi suoraan esitteestä napattu. Ensimmäinen tarjouskin talosta ollaan saatu ja yllätytty positiivisesti. Ensi viikolla tapaamme kahden muun putiikin edustajaa ja sitä seuraavalla taas ainakin yhden. Katsotaan mitä kaikkea saadaan kaivettua asioista esille ja minkälaisia hintoja putiikit pyörittävät.

Mutta nyt suurin juttu on kuitenkin vuokrakämppä. Se pitäisi löytää ja mieluusti pian! Vasta kahta olemme käyneet katsomassa, molemmat aivan järkyttäviä pommeja. Huomenna olisi tarjolla siisti ja kohtalaisen uusi kämppä kohtalaisessa paikassa, mutta oletettavasti hakijoita on vaikka muille jakaa. Ei auta kuin koittaa esiintyä edukseen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti