lauantai 20. tammikuuta 2018

Hengissä ollaan... :D Kuvapläjäys!

Melkein kaksi kuukautta edellisestä kirjoituksesta. Tuon viimeisimmän tekstin jälkeen meinaan alkoi kiireet. Oli alle kuukausi aikaa saada kämppä asuttavaan kuntoon. No ihan ei siinä onnistuttu, mutta rojut on pakon edessä raahattu talolle ja kirjat siirretty vanhemman polven hoteisiin. Mutta kyllä kuulkaa eteni hommat vauhdilla kun oli pakko. Välillä vedettiin parin tunnin yöunilla useamman päivän putkia ja kroppa oli kovilla, mutta kai tuo adrenaliini pitää ihmisen liikkeellä. Kahtellaas kuvista mitä täällä on oikein tapahtunut.

Joulukuun alussa isäntä teki saunan ja pesuhuoneen lattioiden kaadot kuntoon vanhemman polvensa kera.

Meidän makkarin kipsilevyseinä sai maalipinnan. Tämä tullaan tapetoimaan jossain vaiheessa, kun meillä on varaa tapettiin. :D

Keittiön tasotkin nostettiin paikoilleen. Aikalailla sai ponnistaa. Kohtalaisen painavia tuommoiset massiivipuiset tasot. Mutta on ne nätit!

Ensin jännäsin, että mitenhän tammitaso istuu yhteenä hirren kanssa, nyt kun hirret päätettiin jättää puupinnalle. Mutta ihan hyvin se siihen passaa. Phuuh...

Keittiön kasaushommissa pitsakin oli ihan paikoillaan. Kylläpähän tietää kasanneensa IKEAa kun ei pakkauspahvit mahdu edes kerralla autoon. :D

Pitkin joulukuuta myös sähkäri kävi tekemässä taikojaan. Ja itse sain askarreltua altaan paikoilleen.

Myös putkari kävi pistämässä putkia ristiin ja rastiin. No ei, hienostihan nuo järjestyksessä kulkevat.

Eteinen sai lautapintaa.

Ja vessa. Tänne piti sahalla ohentaa laudat, sillä muuten vessan kaluste ei olisi mahtunut paikoilleen. Ja kun laudat oli samalla sahailtu määrämittaan, niin oliphana mukavaa ja nopeaa naputella niitä paikoilleen.

Olkkarin seinä. Eteinenkin näkyy taustalla jo saaneen maalit pintaan.

Tässä kohtaa alkoi iskeä jo lievä epätoivo. Muistaakseni tästä kuvasta oli reilu viikko jouluun. :D

Mutta sentään saatiin lämmöt päälle ja päästiin puhaltimista eroon! Voi vinde mikä fiilis!

Ikea on köyhän rakentajan paras kaveri... :) Ja hyvin mahtui paikoilleen ohennettujen lautojen myötä!

Keittiön muoto alkoi hahmottua paremmin kun sai niemekkeen pöytätason paikoilleen.


Nyt ei näytä enää niin pahalta. Sähkärikin on taas käynyt. Pistorasiat ja valokatkaisijat ovat paikoillaan.

Niemekkeen kiinnityssysteemit by Ikea.


Tammi on kyllä sen verran kovaa puuta, että kädet oli kovilla jopa pistosahalla sitä käsitellessä. Mutta niin se vain tähänkin syntyi aukko. Nyt meillä on pari aika hyvää tammisen leikkuulaudan aihiota!


Ja lopulta pääsimme myös pihan pimeydestä eroon!

Sitten vihdoin ja viimein jouluviikolla koitti se päivä, että sai repiä suojapaperit lattioista!

Tuntui kuin raksan alta olisi vihdoin ja viimein kuoriutumassa koti.


Pohjamaalaus käynnissä.

Tässä näkyy myös työtason valaisimet! Olen ihan rakastunut noihin... Ostettiin ne vuoden verran takaperin Anttilan konkurssista 6 €/kpl. Kannattava ostos! Niihin laitetaan vielä himmennin, mutta se odottelee vielä tukussa sähkärin seuraavaa käyntiä.

Ja sitten pintamaalia ensimmäinen kerros! Joulukin saapui kotiin tähtien myötä. :)

Ah... Muistan vieläkin sen fiiliksen kun otin tätä kuvaa. Olin niiiiiin rikki. Kello taisi olla jotain kolmen ja neljän välillä yöllä. Edellisenä yönä olin nukkunut reilun tunnin. Alkoi olla ihan normitila tulla raksalta pois aamulla kahdeksalta...

Ennen vuodenvaihdetta piti vielä hoitaa motivaatiokämpän pakkaus ja tyhjennys... Sitten homma rauhoittuikin hieman. Tämän vuoden puolella ollaan askarreltu vesieristeet kylppärin seiniin. Nyt pitäisi laittaa laastit tilaukseen, jotta saisi seinät valmiiksi ja pääsisi lattioiden kimppuun.

Makkariin on asemoitu jo vaatekaapitkin, että saa tavaroita pois jätesäkeistä ja laatikoista. Makkari, olkkari, keittiö ja eteinen on jo käytännössä täysin pölyvapaata aluetta.

Ja niin se tuli talvikin taas. :) Vaikka joku sääennustelija masentaakin, että ei tämä kauaa kestä. Noh, nautitaan niin pitkään kuin kestää.

Meillä on tosiaan alkanut ihan uusi meno kun allekirjoittanutkin aloitti taas uudet työt. Kiinteistönvälittäjäksi minusta ei ollut, joten palasin insinöörin hommiin. Vaan tällä kertaa raksapuolelle! Ja olen kyllä tosi innoissani uudesta pestistä. Tästä tuloo hyvä. :)

Talolla olisi tosiaan nyt seuraavaksi vuorossa kylppärin laitto kuntoon. Kahden makkari seinät pitää vielä laudoittaa ja toinen vessa tehdä. Ei tässä tylsää ehdi tulemaan.

4 kommenttia:

  1. No huhhuh olipahn juttua kerrakseen :D Mietinkin tuossa pari päivää sitten, että mitenhän teidän projektilla menee! Tiedän tuon tunteen. Itse muistin, ettei vikoina viikkoina edes kyennyt nukkumaan kun halusi vaan pukertaa taloa eteenpäin. Tiukka aikataulu kyllä onnistuu tuomaan kaiken energian käyttöön! Tsemppiä tosi paljon vielä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Toisaalta sitä kauhulla ajatteli, mitä kaikkea sössii umpiväsyneenä. Vaan ei... Jostain nuo aivot ottaa reservit käyttöön, vaikka ihan puolivaloilla on tajunta. 😂

      Poista
  2. Hienoa että siellä ollaan hengissä! Ja talokin melkein valmis! Toivottavasti saatte jossain vaiheessa levätä kunnolla, rankka rutistus takana...
    Teilläkin on Ikeaa koottu urakalla, meilläkin pahvivuoria kuskattiin yhdessä vaiheessa kierrätykseen päivittäin :D Suht edullisia ja hyvännäköisiä ovat, köyhä rakentaja tykkää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille tuli Ikean keittiö ihan vain siksi, että heiltä sai juuri semmoisen ovimallin mitä halusin. Ja halvalla... :) Ja kun keittiö kerrantuli, niin miksei sitten myös kodari, vessakalusteet, vaatekaapit, valaisimet... Ikea koti. 😂

      Poista