sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Märkätilojen lattiavaluja

Viimepäivinä on raksalla puuhailtu märkätilojen lattioiden kanssa. Isäntä valoi kylppärin ja saunan lattia vanhemman polvensa kanssa, mutta siihen työstetään vielä kaadot jälkikäteen. Vessan ja vaatehuoneen lattia taasen valettiin kerralla kuntoon kun oli helpompi kohde. Eilen oli muutenkin tohinpäivä. Itse toimin tavarantoimittajana peräkärryn kera, ukot valoivat ja äitini siivoili.

Tässä on vessan lattia jo valettuna ja vaatehuone meneillään. On siinä aikamoinen myllyttäminen ja kantaminen kun tämänkin kokoista länttiä käsin valetaan. Kuivabetonisäkkejä on kulunut yksi jos toinenkin...

Yömyöhällä kävin vielä hiertämässä ja tasaamassa lattian kun betoni oli kovettunut sopivasti. Ei minusta ehkä lattiamestaria vielä tule, mutta pitää olla ihan tyytyväinen silmät ristissä tehtyyn työhön. :)

Kylppärin ja saunan lattiat tuli valettua jo aiemmin. Mutta ne siis vaativat vielä jälkityötä.

Ukot punnersivat myös iv-koneen eilen ullakolle. Reilun viikon päästä tulee meidän putkari opettamaan isännälle kanaviston tekoa.

Itse olen rakennellut ilmasta veteen lämmityspumpun ulkoyksikön alustan valumuottia ja raudoitusta. Josko tänään pääsisi tuonkin valamaan pois alta.


Samaan syssyyn maalasin myös loput talousrakennuksen sokkelista. Seuraavaksi vielä patolevyjen reunalistat paikoilleen, niin tämäkin homma on valmis.

1 kommentti:

  1. Meillä valmistui juuri valumuotit ja tällä viikolla aloitetaan valu. Valettava pinta-ala on hieman isompi, joten ainakin viimeistelyhommissa varmaan saa aikaa kulumaan. Olen itsekin todennäköisesti työmaalla hääräämässä yömyöhään kun en malta pysyä poissa.

    VastaaPoista