lauantai 14. tammikuuta 2017

Voihan sekametelisoppa...

Vaikka työt etenevätkin omaan tasaiseen rauhalliseen tahtiinsa, niin jotenkin projektinhallinnassa alkaa olla kaaos. Lähestytään sitä vaihetta projektissa, että pitäisi tehdä päätöksiä ja hoitaa montaa juttua yhtä aikaa. Edelleen on ovien väri päättämättä, puusepälle pitäisi tehdä myös paperihommia, lämmitysjärjestelmä pitäisi päättää ja saada lattialämmityssuunnitelmat, arpoa parhaita ratkaisuja myös käyttöveden suhteen, tilata lisää puutavaraa, järjestellä ikkunoiden ja ovien rahti, viimeistellä keittiön ja kodarin kalustesuunnitelmat... Ja samalla pitäisi rakentaakin. :)

Keittiön osalta olen nyt päässyt siihen vaiheeseen, että pitäisi päättää minkä korkuisia laatikoita haluan mihinkin. Urakkaa helpottaakseni olen listannut kaikki tavarat ja tarvikkeet, mitä keittiöön pitää saada sullottua. Jotenkin näen silmissäni keittiön, missä ihan kaikki on juuri niille tarkoitetuilla paikoilla ja optimoitu käyttötarkoitustaan varten. Saas nähdä mikä on sitten lopputulos... Kodarin suhteen onneksi ei ole ihan näin kovia vaatimuksia. Kunhan päättää tuleeko pyyhkeet sinne vai pesuhuoneen puolelle.

Kun kovat pakkaset lauhtuivat, iski taloon kuura... Ensimmäistä kertaa tänä talvena tuntui talossa kylmemmältä kuin ulkona. :D Mutta nättiä oli.

Sisällä koolaus alkaa olla loppusuoralla. Erkkerin toisen päädyn sain tehtyä eilen ja huomenna koitan saada hommat wc+vh yhdistelmää lukuunottamatta valmiiksi. Sitten odottelenkin milloin putkari ehtii piipahtamaan paikalle. Yritystä on ollut jo parina päivänä, mutta aikataulut ja muut jutut eivät ole osuneet yksiin. Kohta on nimittäin vesijohtojen vedon aika!

Meillä tulee tosiaan vesikiertoinen lattialämmitys lautalattian alle. Alumiiniset lämmönluovutuslevyt asennetaan lattiakoolausten väliin asennettavan harvalaudoituksen päälle. En viitsi harvalaudoituksen tukia ruveta pistämään kiinni ennen kuin vesijohdot ovat paikoillaan. Olisi muuten turhan paljon pujottelua. :/ Kunhan johdot ja tuet ovat paikoillaan, onkin ajankohtaista tilata alapohjan puhallusvillat!

Kuvista tämä homma ei oikein välity, mutta livenä koolausten asemoituminen teki tupaan tilan tuntua. Mestarikin kävi piipahtamassa ja tarkistamassa valmiusasteen (39,5 %) pankkia varten ja samalla totesi, että tilava tupa! Olen laittanut pari väliseinien runkopuuta koolauksiin kiinni väliseinien paikkoja merkkaamaan, että olen saanut koolaukset oikeisiin kohtiin. Mäntsälässä oli aikoinaan vähän turhan ahdas eteinen. No nyt ei näyttäisi tulevan sitä ongelmaa... :)

Tässä vielä näkymää erkkerin nurkalta keittiöön päin. Olohuone ja keittiö rajoittuvat tiiliseinän ja kuvassa näkyvän väliseinäpuun väliin. Leveyttä huoneella on noin 4,5 metriä, joten ihan kelpo tasot saan köökkiini. Jesh!

Ukot joutuivat hieman korjailemaan etuterassin katon rakenteita, mutta nyt on laudoitus vauhdissa ja uhosivat, että huomenna tulisi valmista. Sitten heillä alkaakin talousrakennuksen kasaaminen! Allekirjoittanut taas tosiaan jatkaa alapohjan kimpussa. Sikäli mikäli putkarin aikataulujen takia hommiin tulee väliaikaa, niin sen käytän saunan terassin värkkäämiseen. Tuntuu jotenkin lohdulliselta kun saa talvenkin keskellä pihan puukasoja pienemmiksi tai pois kokonaan.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää teillä! Sinäkin taidat olla niitä, jotka tekevät raksallakin lähes kaikenlaisia hommia. Ja jos jotakin ei osaa, se opetellaan 😊 tsemppkä teille ja toivotaan oikein hyviä ilmoja teille raksailuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja juuri näin! Ei nää mitkään hommat vaikeita ole kun vaan etsii tietoa ja on tarkka. Hidastahan tämä on ammattilaisiin verrattuna, mutta itselle palkitsevaa. :)

      Yläilmoissa en tykkää pomppia, joten nää alapohjajutut sopii mulle just hyvin. ;)

      Poista