maanantai 1. elokuuta 2016

Kattopuuhaa

Lomailun lomassa on isäntä vanhemman polvensa kanssa uurastanut ullakon päätyjen runkojen ja kattorakenteiden kanssa, sekä asennellut kattotuolien lopullisia tukia paikoilleen. Parin yrityksen ja erehdyksen kautta alkoi homma pelittämään ja nyt alkaa olla talon keskiosan aluskatteen asennus pikkuhiljaa ajankohtaista. Erkkerin kattorakenteet ovat vielä pelkkänä puutavarana pihalla...

Itse olen jo valmistautunut aloittamaan ensi viikolla tiiliväliseinän muurauksen, tulisijojen suunnittelun ja alapohjahommat. Miehet jatkavat kattoaskarteluja kunnes talo on säältä suojassa ja siirtyvät sen jälkeen talousrakennuksen kimppuun. Toistaiseksi allekirjoittanut on ollut vajavaisella osallistumisella fyysiseen raksaan pienimmän rakennusmiehen (laaduntarkkailijan) huomion tarpeen myötä, mutta ensi viikosta lähtien mummi ottaa hoitovastuuta niin, että pääsen 3-4 päivää viikossa "töihin"! Jes, en malta odottaa! Sitten varmasti bloginkin päivitys vähän ahkeroituu. :)

Näissä toimistohommissa on kuitenkin viime päivinä taas ehtinyt miettiä jo valmiiksi yhtä jos toista rakenneratkaisua. Niiden myötä on myös kertynyt kasa asioita, joita pitää käydä läpi mestarin kanssa ennen päätösten tekoa. Ajatustyö on ollut vauhdissa. :)

Ensimmäinen pääty valmiina.

Isäntä napsi vähän yläilmakuvia katolla taiteillessaan. Saatiin myös kovasti tervetullut niittoapu maanviljelijältä, joka traktorillansa on hoitanut myös viereistä peltoa (ja meidän peltoa ennen kuin sen ostimme). Pitänee tehdä pidemmän aikavälin sopimus niityn alasajosta sännöllisin väliajoin. :) Näin ensimmäisellä yrittämällä meni matalaksi myös muutama sireeni, mutta eipä se maailmaa kaada.

Maisemaa harjan suuntaan.

Alapohjaa siivotessani törmäsin tällaiseen kaveriin. Kiersi kehää anturaa pitkin kunnes isäntä pelasti kaverin heinikkoon. Söpöliini.

2 kommenttia:

  1. Olenkin miettinyt mitä syreeneille kuuluu. Sinun pitää laittaa niihin jonkinlaiset merkit ettei käy toista kertaa. Hyvin talo nousee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Kunhan saan koko aidanteen istutettua, niin jonkinlainen merkintä pitää virittää. Ihan siksikin, etten itse vahingossa telo niitä viikatteeni kanssa... :)

      Poista