tiistai 8. maaliskuuta 2016

Työt aloitettu

Aloituskokous pidettiin perjantaina ja saimme luvan aloittaa työt. Viikonloppu vedettiin henkeä ja maanantaina ilmestyi kone tontille. Tekemään lumitöitä... :D No jostain se on aloitettava. Eilen roudailtiin hieman tarvikkeita ja tänään arvottiin talon korkeuksia. Huomenna merkkaillaan nurkat ja torstaina mestarin kanssa vielä käydään läpi suunnitelmat ja maatyövaihe. Tällä erää tontilla puuhataan ajoteitä ja raavitaan eloperäistä pintamaata pois rakennusten kohdilta.

Näin lähelle se meidän jätesäiliö pääsi kohdetta... Noh, onneksi maamies lupasi siirtää sen omille maille pois naapureiden nurkista.

Ja tältä näytti tontilla tänään puolen päivän aikoihin. Lumityöt tehty! Sitten mittailtiinkin korkoja ja arvottiin pihamaan vaatimia täyttöjä. Jos ei paalutus muuten tulisi kalliiksi, niin nämä massiiviset täytöt kyllä maksavat. Vaan tämä ei toki ole yllätys, joten sille on varattu ihan oma lukunsa budjetissa. Jännityksellä seuraan riittääkö se. Onneksi pihapiirin keskelle jäävä nurmialue ei vaadi kovin kantavaa täyttömaata, joten siinä ja talon ympärillä voidaan hyödyntää jotain hötömpää. Sekä tuota eloperäistä maakerrosta, jotta saadaan vanha kasvillisuus säilytettyä talon ympäristössä. Hyvä juttu on myös se, että tuota lääniä on tuossa ympristössä sen verran, että vähän suuremmatkin korkoerot tasoittuvat maisemaan aika huomaamattomasti. Tuolta tömpäreen puiden alaosasta tähän kuvan ottopaikkaan on korkeuseroa melkein kaksi metriä. En siis usko, että noin reilun metrin täyttöjen sulauttaminen nykyiseen peltoon olisi suuri ongelma.

2 kommenttia:

  1. Tosi mielenkiintoista! Meidän projekti on aikalailla samassa pisteessä kuin teidän :) Meillä aloituskokousta ei ole vielä pidetty, mutta kaikki suunnitelmat alkaa olla kasassa. Kiva seurailla samassa vaiheessa olevien ihmisten projekteja! Meidän hirsitaloprojektiin pääsee tutustumaan täältä

    VastaaPoista
  2. Kiva löytää uusia hirsitaloblogeja! Tuntuvat olevan vähän kiven alla. Lisäilen teidän projektin heti lukulistalle. :) Tsemppiä urakkaan!

    VastaaPoista